סוגי קפה

סוגי קפה

הקפה הגיח לחיינו כבר במאה החמש עשרה, מאז הוא עבר גלגולים רבים  וכיום ישנם מקורות רבים ברחבי העולם, שבהם אפשר למצוא את פולי הקפה הנפלאים, . ולייבאם ממגוון מקומות בגלובוס, כמו: ברזיל, אתיופיה, אינדונזיה וקולומביה. אם אתם חובבי קפה אמיתיים, ודאי תהיו סקרנים ללמוד אילו סוגי קפה קיימים, ואיזה מהם יתאימו לטעמכם האישי.

זנים של פולי קפה

ישנם מספר סוגים של פולי קפה בעולם, אך כשזה נוגע להכנת משקה הקפה ישנם שני זנים עיקריים: "ערביקה" ו"רובוסטה". לרוב נהוג להשתמש בתערובת (בלנד) בין שני הסוגים, אך לעיתים ישנם סוגי קפה העשויים מתערובת חד־זנית. ה"ערביקה" וה"רובוסטה" נבדלים זה מזה בצורת הגידול, בפרופיל הטעם ובמחיר.

ערביקה

פולי קפה מסוג "ערביקה" נפוצים לצריכה ברחבי העולם. זן זה של קפה התחיל את דרכו בתימן ובהמשך הגיע דרך מסחר גם לאינדונזיה. פולי ה"ערביקה" גדלים בגובה רב, בתנאי אקלים מסוימיים וטעמם מתאפיין בחמיצות נמוכה וטעם מתקתק. הזן הזה  יקר יותר מה"רובוסטה", זאת משום שקשה יותר לגדלו  וטעמו נחשב למשובח יותר.

רובוסטה

ה"רובוסטה" הוא זן שמקורו במערב אפריקה וכיום הוא מיוצר גם בברזיל, וייאטנם, הודו ואינדונזיה. פולים אלה מכילים כמות קפאין גבוהה יותר מזו הקיימת בזן ה"ערביקה", ולכן טעמו מתאפיין במרירות בולטת. פולי ה"רובוסטה" נוחים יותר לגידול ולכן הם זולים יותר. נהוג להשתמש בפולים אלו להכנת אספרסו וקפה נמס.

סוגי קפה

משני סוגי הפולים שהצגנו בפניכם ניתן להכין מגוון לא מבוטל של משקאות קפה. לכל אחד מסוגי הקפה דרך ההכנה משלו וטעם אחר. הנה כמה סוגים עיקריים כדי שתדעו בדיוק מה להזמין בפעם הבאה שתשבו בבית הקפה.

קפה אספרסו

מקורו של משקה הקפה הזה הוא באיטליה, שהפכה מזמן לשם דבר בעולם הקפה. דרך ההכנה של האספרסו היא באמצעות יצירת לחץ, בעזרת כמות קטנה של מים על פולי קפה טחונים. את האספרסו אפשר להכין מה"רובוסטה" וה"ערביקה" או משילוב של שניהם. כיום מכינים את המשקה באמצעות מכונת קפה על בסיס קפה טחון או קפסולות קפה.

נהוג לשתות את האספרסו מיד לאחר הכנתו, טרם שכבת הקרמה בחלק העליון שלו מתפרקת. האספרסו מגיע גם הוא בגרסאות שונות. לדוגמה, תהליך ההכנה של האספרסו הקצר כולל כמות קטנה יותר של מים לעומת זו של האספרסו הרגיל, אספרסו ארוך מכיל כמות גדולה של מים ואילו האספרסו הכפול מכיל כמות כפולה של קפה טחון.

סוגי קפה על בסיס אספרסו

האספרסו הוא בסיס להכנת מספר משקאות קפה שונים, חלקם מכילים חלב וחלקם לא. לפניכם סוגי משקאות נפוצים המתבססים על האספרסו:

מקיאטו – משקה זה הוא למעשה אספרסו שמעליו מניחים כמות קטנה של חלב מוקצף. בבתי קפה נהוג להקציף את החלב באמצעות צינורית, שמוציאה קיטור בלחץ גבוה, הממוקמת בתוך קנקן חלב מנירוסטה. להכנה בבית ישנם פתרונות אוטמטיים להקצפת החלב מבלי שתצטרכו לרכוש כישורים מיוחדים.

קפוצ'ינו – זהו אחד ממשקאות הקפה הנפוצים ביותר לשתייה. הקפוצ'ינו מורכב מבסיס של אספרסו שלתוכו מוזגים חלב חם, והוא מעוטר בחלב מוקצף באמצעותו נהוג ליצור צורות שונות כמו לבבות או עלים ואפילו ציפורים.

אמריקנו – שמו של המשקה נולד משום שהמשקה מזכיר במידה את קפה הפילטר שנוהגים האמריקאים לשתות. האמריקנו מורכב ממנת אספרסו שלתוכה מוזגים מים רותחים.

לאטה – משקה זה דומה במידה מסוימת לקפוצ'ינו, אך הוא מכיל כמות כפולה של חלב חם וסדר ההכנה שלו שונה במקצת. ראשית מוזגים לכוס את החלב החם ושכבת החלב המוקצף, ורק לאחר מכן מוסיפים את מנת האספרסו.

אפוגטו – זהו משקה שהוא גם קינוח והוא בהחלט מומלץ לימי הקיץ החמים. האפוגטו הוא למעשה כדור גלידת וניל שמעליו מוזגים שתי מנות אספרסו.

קפה קר – שמו של המשקה מסגיר במה מדובר. קפה קר מכינים ממנת אספרסו, שאותה מוסיפים לכוס מלאה בקרח עם חלב קר. חברות הקפה מציעות קפסולות המשלבות טעמים מיוחדים המתאימים באופן מושלם לקפה קר כמו: קרמל, וניל ואפילו שקדים. מתכון לקפה קר, תוכלו למצוא פה >

סוגי קפה אחרים

קפה נמס – זהו קפה מהיר להכנה, העשוי מפולי קפוא מיובשים או מוקפאים שאותם מוסיפים למים רותחים.

קפה שחור – מוכר גם כקפה טורקי,  עשוי מפולי ערביקה טחונים שאותם מוסיפים למים רתוחים.

לסיכום, אנו ממליצים לכם לנסות סוגי קפה שונים ככל הניתן, כדי שתוכלו להתענג מכל מה שיש לעולם הקפה להציע לכם.

שיתוף:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
תוכן עניינים

מאמרים נוספים

האם קפה מפריע לקשב וריכוז

קפה, משקה פופולרי שמיליונים ברחבי העולם נהנים ממנו בשל טעמו העשיר והשפעותיו המעוררות, מכיל קפאין, ממריץ טבעי הידוע ביכולתו לשפר את הערנות הנפשית, המיקוד והריכוז.

למה כדאי להגיש קפה עם פירות

הגשת קפה עם פירות יכולה לשפר את החוויה החושית הכוללת ולספק שילוב מענג של טעמים, מרקמים וניחוחות. בעוד שקפה נהנה לעתים קרובות בפני עצמו, שילוב